Старейшина обезпокоен от състоянието на спортните площадки в Русе

14:45, 13 юли 15 / Политика 25 447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Питане до кмета на Русе Пламен Стоилов във връзка със състоянието на спортните площадки в града е отправил общинският съветник Стефан Бучаков. То бе разпространено днес до медиите, като старейшината настоява за отговор на предстоящото заседание на местния парламент на 16 юли.

"В социалните мрежи се натъкнах на публикация, във връзка със състоянието на спортните площадки в града. Обезпокоителни са снимките, които са приложени към публикацията. След моя проверка, установих че снимките са актуални и отговарят на действителността. Притеснен съм от състоянието на спортните площадки на територията на гр. Русе. Видно от приложения снимков материал е, че същите са в окаяно състояние, както и че Община Русе не е положила никакви грижи за поддръжката им през последните години", споделя Бучаков.

Той приветства инициативата за кандидатиране на Русе за Европейски град на спорта през 2016. Наред с това обаче общинският съветник изразява притеснение "дали града ни има необходимия ресурс или би се повторил провала с кандидатирането ни за европейска столица на културата".

С оглед на това той пита кмета Стоилов:

Колко нови спортни площадки (за безплатно ползване) са изградени по време на Вашия мандат? Защо не са полагани никакви грижи за поддръжката на съществуващите спортни площадки в гр.Русе? Подготвен ли е Русе да бъде Европейски град на спорта през 2016 г. или това е прибързан ход от Ваша страна като кмет на община Русе, с оглед на предстоящата предизборна кампания, която видно от публикациите в средствата за масово осведомяване е започнала за Вас? Предвиждате ли изграждане на нови спортни площадки, които да бъдат ползвани от младежите в гр.Русе безплатно? Предвижда ли се реконструкция и модернизиране на съществуващите спортни площадки в гр.Русе?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама