Рут Колева, Орлин Горанов и Мариан Бачев се включват в Бургаските музикални празници

14:46, 13 юли 15 / Култура 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Поп звездите Рут Колева, Орлин Горанов, Орлин Павлов и актьорът Мариан Бачев ще блеснат в 8-ото издание на Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“. Престижното събитие ще бъде открито на 17 юли (петък) в 21.00 часа от Рут Колева и оркестъра на Бургаската опера с диригент Владимир Джамбазов.

Специално внимание заслужава и „Ах, този… Мюзикъл“ с участието на Орлин Горанов, Орлин Павлов и Еделина Кънева. Той ще бъде представен на 24 август от 21.00 часа.

Сценична премиера на огненото произведение на Карл Орф „Кармина Бурана“ е един от акцентите в тазгодишното издание на Бургаските музикални празници. Спектакълът ще се състои на 4 август заедно с „Болеро“ на Морис Равел, в който участва балетът на Държавна опера – Бургас.

„Още две премиера ще зарадват публиката на музикалните празници – „Травиата“ и мюзикълът „Лелята на Чарли“, с участието на актьора Мариан Бачев“, каза директорът на операта Александър Текелиев. Той разясни, че осветлението за ефектния огледален интериор на „Травиата“, който мултиплицира образите на сцената, се подготвя близо 12 часа.

В програмата на голямото музикално събитие са включени още балетните спектакли „Пепеляшка“, “Шехерезада“, „Романтично“ и оперните представления „Кармен“, “Дон Карлос“, “Аида“ и “Набуко“.

„Очакваме голям интерес към тазгодишното издание на Бургаски музикални празници “Емил Чакъров“. Традиционно спектаклите в Летния театър се гледат от много чуждестранни гости на града и тази година ще се запази тази тенденция“, обясни Димитър Маджаров, директор на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“. Той уточни, че билетите вече са пуснати в продажба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама