Онкоболна от Девня се нуждае от милосърдие, за да оцелее

14:54, 13 юли 15 25 833 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Онкоболна девненка се нуждае спешно от помощ за скъпоструващо лечение у нас, а след това и в чужбина. Нейните близки започнаха кампания в интернет за събиране на необходимите суми от 15 хил. лева и 25 хил. евро за престоя на Василка Чакалова първо в столична болница, а след това и за лечение с леатрил в Германия.

Пред Topnovini.bg Атанас Чакалов, брат на болното момиче, обясни, че е изключително важно Веси да бъде настанена във възможно най-кратки срокове в клиника в София, откъдето й гарантират над 60 % шанс за постигане на ремисия. Това ще даде възможност тя да бъде лекувана впоследствие със забранения у нас медикамент леатрил, който обаче дава много добри резултати в борбата с рака.

В края на месец март Веси претърпява операция за отстраняване на злокачествен карцином с диаметър 20 см. Наложило се да бъде премахнат и единият й яйчник. Впоследствие обаче лекарите откриват метастази по перитонеума.

В средата на месец юни, след две вливания от предписани шест от химиотерапията, 37-годишната жена получава запушване на червата от метастазите, което наложило извършване на втора операция. Тогава медиците отстраняват илеостома от тънкото черво с торбичка на корема.

След втората хирургична интервенция теглото на Веси спада до 24 кг. (от 40 кг. преди първата операция). С това класическата медицина приключва случая и оставя младата жена да се самоспасява, разказа Чакалов.

В търсене на алтернативи близките на Веси стигат до Центъра за интегративна медицина в София, откъдето предлагат терапия с инсулин, която дава около 60% шанс за постигане на ремисия. Така младата жена ще може да пътува до Германия, където да продължи лечението си.

Сумата, необходима за предприемането на двете много важни за лечението на Веси стъпки обаче, е непосилна за нейното семейство. Близките на момичето умоляват всички, които имат възможност, да се включат в стартиралата днес дарителска кампания.

Номерата на банковите сметки, по които можете да дарите своята лепта, и епикризите на Веси можете да видите ТУК

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама