Велико Търново ще посрещне есента с няколко нови тротоара

15:02, 13 юли 15 25 417 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновени тротоари по бул. „България“ зарадваха жителите на старата столица. Ремонтът продължи малко над месец.

По-модерни, по-широки, с прилежащи зелени площи и изцяло нова настилка са вече тротоарите по булевард „България“ във Велико Търново. Служители на фирмата изпълнител и днес работеха на няколко места по трасето.

Извършено бе запръстяване на бъдещите зелени зони и се почистваше пътното платно след преасфалтирането му от двете страни, където бяха подменени бордюрите.

Изградена е нова повдигната пешеходна пътека в непосредствена близост до един от изходите на Централния кооперативен пазар към бул. „Бълагрия“. Предстои да бъде положена маркировка и знак, иказващ изпъкналата неравност.

Само след няколко дни започва ремонтът на тротоарите по бул. „Никола Габровски“, съобщиха от общинската администрация във Велико Търново. Отново няма да се спира движението, ще се работи поетапно от двете страни.

Подготвят се за поставяне ограничителните и предупредителни табели на местата, където ще се извършват ремонтните дейности. Средстава за мащабния ремонт на великотърновските тротоари бяха осигурени от правителствена приграма в края на април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама