Община Пловдив търси нови стопани на 26 подлезни магазина

15:39, 13 юли 15 / Любопитно 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив ще даде под наем 26 обекта в пловдивски подлези въпреки замиращата търговия. Това бе гласувано единодушно от Общинските съветници на сесията миналия четвъртък. Търговските площи се намират в подлезите на баня "Старинна", пл. "Съединение" и Централна гара.

Най-много помещения, с размери от 4.5 до 17 кв. м, се предлагат в подлеза на Чифте баня. Именно за там през месец май т.г. кметът Иван Тотев бе категоричен, че интересът към търговските обекти в подлезите на Пловдив е изчерпан и до няколко години този тип търговия ще замре. Тогава градоначалникът каза, че повече няма да бъдат правени търгове за отдаване под наем на тези магазини.

Припомняме, че от подлеза на баня "Старинна" бяха премахнати и няколко изоставени обекта от източната и северната му страни.

Въпреки това, наематели се търсят за 17 магазинчета. Проверка на репортер на Topnovini.bg установи, че в подлеза няма толкова свободни обекта.

"Част от пространствата, които ще бъдат дадени под наем, са празни и необитавани в момента магазини, но има и такива, чиито договори с Община Пловдив изтича", коментира за Topnovini.bg зам.-кметът на Димитър Кацарски, който бе и вносител на точката за търга в дневния ред на миналата общинска сесия.

Причините да се търсят нови наематели са многократните запитвания за помещенията, които били получени в Община Пловдив, гласи вече приетото предложение на Кацарски.

Обявените начални цени за търга за магазините в подлеза на Чифте баня са от 50 до 85 лв. Стъпката за наддаване обаче е 10 лв. над тръжната цена. За да вземе участие даден търговец в търга пък трябва да заплати на Община Пловдив депозит в размер на 1100 лв.

8 са магазините, които търсят своите нови наематели в подлеза на площад "Съединение". Най-пикантният и най-скъп обект е на Централна гара. Неговата начална тръжна цена е 480 лв.

Датата за търга за отдаването под наем на магазинните пространства в трите пловдивски подлеза ще бъде публикувана на официалния сайт на Община Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама