Посланикът на Япония: Шумен има голям потенциал във всички области

15:49, 13 юли 15 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шумен има голям потенциал във всички области. Това заяви при днешното си посещение посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми. Той се срещна с градоначалника на Шумен Красимир Костов, като едни от основните теми на разговор са били култура, туризъм и инвестиции.

Красимир Костов заяви, че е представил пред японския посланик възможностите на Индустриалния парк. „Надяваме се на помощ от г-н Коидзуми да поканим японски компании да посетят Индустриалния парк в Шумен и да създадем възможности за инвестиции на територията на парка, което ще е полезно”, каза кметът.

„Разчитаме, че в близко бъдеще в Шумен ще се осъществи някакъв нов бизнес”, каза Такаши Коидзуми и уточни, че интерес към страната имат основно малки и средни предприятия, като вече имало такива, които искали да дойдат в България.

Красимир Костов обърна внимание и на културното сътрудничество между Шумен и страната на изгряващото слънце на общи участия и организиране на различните музикални и арт събития.

На срещата двамата са говорили и за възможностите за развитие на туризма в региона.

„Отправихме покана към различни туроператори от Япония, които може да ни гостуват и да ги запознаем с туристическите маршрути и обекти, за да разширим сътрудничеството в туризма”, заяви Костов.

Според посланик Коидзуми е нужна добра реклама, за да се запознаят японските туристи със траната ни. Той каза, че в момента броят на туристите от страната на изгряващото слънце, които посещават България, е около 11 хил., докато в Хърватска те са 10 пъти повече.

„Надявам се българското правителство да направи туристически център в Токио, за да се рекламира мащабно България”, каза още посланикът.

Посланик Такаши Коидзуми заяви, че разчита в бъдеще сътрудничество и приятелско отношение между Шумен и Япония да продължи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама