12 години затвор за Харакирито за палежа с 3 жертви в Созопол

16:18, 13 юли 15 25 246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Присъда от 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови Бургаският окръжен съд спрямо Павел Господинов-Харакирито. Той беше признат за виновен по обвинението за палеж на стара къща в Созопол, при който загинаха трима души. Харакирито ще плаща и общо 200 хил. лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди на синовете на една от жертвите.

По-рано през деня прокурорът по делото Деян Петров поиска максималната присъда от 15 г. затвор. От своя страна адвокатът на подсъдимия заяви, че нямало нито едно пряко доказателство клиентът му да е извършил това престъпление, и поиска оправдателна присъда. Самият Господинов също до последно държеше, че няма нищо общо с палежа.

Присъдата на Окръжния съд може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Бургас.

Трагичният инцидент стана през ноември 2012 година. Пожарът в къща – паметник на културата – отне живота на трима души. По-късно стана ясно, че палежът е умишлен, а за деянието е задържан бившият хазяин на семейството – Павел Господинов, наричан Харакирито. Тогава той направи пълни самопризнания. Причинил пожара, защото семейството му е дължало 600 лв. за наем. По-късно обаче промени показанията си и заяви, че бил невинен.

По време на процеса делото беше отлагано на няколко пъти заради здравословни проблеми на подсъдимия, който дори пристигаше в съда в инвалидна количка. Беше му и разрешено да напусне жилището си, където беше под домашен арест, за да се лекува.

Свободата на Господинов не продължи дълго. Той заплаши с бой жена в Созопол и изпотроши инвентар в наетия от нея гараж в морския град. На 12 юни тази година срещу него беше образувано и досъдебно производство за опит за убийство на испанска гражданка. Харакирито я заплашил, че ще запали нея и близките ѝ. Тези му прояви станаха причина Бургаският окръжен съд да измени наложена му мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража”. Така той днес беше докаран с белезници в съда от следствения арест.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама