Смятат колко ще струва техническият проект за стадион "Пловдив"

16:28, 13 юли 15 / Политика 25 520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдив трябва да посочи конкретна сума по окрупнени показатели за техническото проектиране на стадион "Пловдив", която да бъде поискана от държавата. Това заяви днес кметът на Пловдив Иван Тотев.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, на последната си сесия общинските съветници гласуваха решение за искане на 185 млн. лв. от републиканския бюджет за довършването на стадион "Пловдив". Припомняме, че първоначалното предложение, внесено от Слави Георгиев от Патриотичния фронт, бе за искане на целева помощ в размер на 20 млн. лв. за спортното съоръжение. Съветникът от ГЕРБ Емил Русинов обаче изненадващо предложи да бъдат поскани 185 млн. лв., защото 20 млн. били прекалено малко. В крайна сметка неговото предложение бе прието с мнозинство.

"Сумата 185 млн. лв. за стадион "Пловдив" вероятно е в резултат на дебата в Общинския съвет, а дали тя е вярна, или не, е друг въпрос. За мен беше важно да има решение на ОбС, че Пловдив има готовност да започне работа по стадиона", каза още Тотев. Той изрично уточни, че бъдещото проектиране на стадиона ще бъде за реконструкция.

В момента Общината възлага експертизи за възможностите за ползване на залите, които се намират в частта на стадиона, изградена през 80-те години на миналия век. "Първите ни впечатления са, че тази конструкция може да бъде запазена, така че за момента можем да говорим за реконструкция. Двете трибуни, които се намират отстрани на зала "Чайка", са върху пръст и най-вероятно ще бъдат премахнати", поясни Тотев.

Според кмета на Пловдив важното е, че темата, която по думите му напоследък е силно използвана за политически цели, вече е "затворена".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама