Енергото обновява участъци от въздушната мрежа в област В. Търново

16:38, 13 юли 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Техническите екипи на енергоразпределителната компания продължават поетапно да обновяват участъци от електроразпределителната мрежа на територията на област Велико Търново, съобщават от Енерго-Про.

Специалисти от групата за работа под напрежение извършиха подмяна на изолатори средно напрежение по въздушната електрическа линия "Ханчето", изградена между градовете Елена и Златарица.

Трасето на електропровода преминава през равнинна и планинска местност. Освен че снабдява с електричество близо 100 домакинства и 8 стопански потребители, тази линия се използва и за резервна връзка при аварийни и бедствени ситуации.

Екипите на енергото са работили под напрежение. Това означава, че по време на ремонта не се смущава нормалната работата на съоръженията и не се изключва електричеството на клиентите. Използвано е специализирано оборудване и техника.

Междувременно техническите специалисти са извършили инспекции по въздушната мрежа ниско напрежение в село Нова Върбовка, община Стражица и  село Паисий, община Горна Оряховица.

След анализа на състоянието на мрежата започна отстраняването на констатираните неизправности по електроразпределителните съоръжения - подменени са амортизирани и компрометирани от лошите метеорологични условия стълбове ниско напрежение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама