Местни жители, управници и институции дискутираха проблемите на Сливо поле

17:12, 13 юли 15 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща, посветена на проблемите на община Сливо поле се състоя днес, съобщиха от пресецнтъра на областната управа в Русе. На нея присъстваха земеделдки производители, кметът на административната единица Георги Големански, Станимир Станчев – заместник-областен управител на област Русе, кметове на населени места, представители от РИОСВ; на Областното пътно управление и на „Напоителни системи“ ЕАД - клон „Долен Дунав“.

Срещата е резултат от проведената на 16 юни изнесена приемна на областния управител и неговия екип в община Сливо поле.

Като основни проблеми днес бяха посочени лошото състояние на третокласния път Сливо поле – Юпер, недостатъчната рехабилитация и поддържане на дигите около река Дунав и невъзможността да се отводняват залетите площи в общината от почти унищожените отводнителни системи.

По време на дискусията бяха обсъдени поставените от местната власт и населението проблеми, като по някои от тях вече са започнали действия. Инж. Йосиф Йосифов от Областното пътно управление каза, че в участъка от село Борисово до село Стамболово на пътя Сливо поле – Юпер са запълнени дупките, но не са достигнали средства за породължаване на изкърпването.

По отношение поддържането на дигите по поречието на река Дунав беше пояснено, че почистването е започнало, но процесът е бавен, защото поддръжката е била прекъсната много отдавна. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама