Ново напрежение в "Орландовци", след като пиян блъсна полицейски бус

17:44, 13 юли 15 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъртво пиян шофьор от ромски произход е причинил катастрофата между ван и полицейски микробус в столичния квартал „Орландовци“. Това заяви пред София Topnovini.bg очевидец, пожелал анонимност, защото се страхува от отмъщение от страна на виновните за инцидента. По думите му шофьорът на вана е бил на видима възраст около 27 години. След сблъсъка той се е опитал да слезе от автомобила си, но вместо това се е строполил на земята. Полицейското присъствие в района на инцидента остана засилено. 

Раненият служител на МВР е бил с оплаквания за болки в коремната област. При първоначалния преглед от лекари на Спешна помощ са останали съмнения за спукан далак. Според очевидци на инцидента шофьорът въобще не е опитал да спре при положение, че излиза от улица, по която движещите се не са с предимство.

„Чу се страшен трясък. След това слязоха полицаите от микробуса. Шофьорът на вана, който е от ромски произохд, падна на земята при слизането си. Беше мъртво пиян. Жената, която се возеше с него, опита да излъже, че тя е управлявала колата“, обясни анонимният очевидец.

Когато полицията е сложила белезници на пияния шофьор, той е започнал да буйства, а спътничката му се разкрещяла, че се упражнява полицейско насилие върху него. Въпреки това униформените го прибрали в патрулката. Малко по-късно се е събрала и тълпа от роми, които започнали да налитат на полицаите.

„Не знам дали жената беше пияна. По-скоро изглеждаше адекватна, но шофьорът на вана не може да се държи на краката си“, обясниха за медията ни.

По думите на живеещите в района шофирането с превишена скорост и неспазването на пътните знаци не са рядкост. Всяка вечер се организирали гонки особено в малките часове след 10 часа вечерта.

Преди няколко дни дете се е отървало на косъм от друг зловещ инцидент.

„Пред очите ми отново шофьор от малцинството, за когото съм убеден, че дори не знае азбуката, щеше да удари едно дете, което вървеше по улицата. Някакъв късмет го спаси, защото автомобилът се движеше със страшна скорост“, разказаха жители на квартала.

София Topnovini.bg припомня, че преди няколко седмици жителите от квартал „Орландовци“ протестираха срещу битовата престъпност. До недоволството на гражданите се стигна след масов бой между българи и роми. При спречкването, станало заради силна музика, бяха ранени шестима души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама