Протест в защита на гръцкия народ ще се проведе в София

17:58, 13 юли 15 / Политика 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В София се организира протест в подкрепа на Гърция и нейния народ, който с референдум преди седмица обяви, че не е съгласен с исканите от кредиторите на страната реформи. Недоволството е предвидено за сряда от 18:30 ч. пред сградата на Европейската комисия в България.

Към момента протестът се организира в социалната мрежа Фейсбук, но все още много малко хора са потвърдили, че ще вземат участие в него.

Недоволството е насочено срещу действията на тройката кредитори на Гърция – Европейският съюз, Международният валутен фонд и Европейската централна банка, които не са уважили решението на народа на референдума преди седмица. Според тях се прави опит да се разпродаде държавата, за да се спасят банките. Протестът бе организиран веднага, след като стана ясно, че Гърция ще получи допълнителни 86 млрд. евро, за да заздрави икономиката си и банковия сектор. 

„България не е имунизирана. Напротив! Ние сме още по-бедни и още по-уязвими. Управляващите си одобриха 16 млрд. заем - голяма част от него без никаква обосновка. И това е само началото, защото икономиката ни не работи. След години ще ни питат колко ракия и кебапчета сме изяли за целия взет дълг. Ръченица или Граовско сме се забавлявали. И никой няма да се интересува от истината“, пише в описанието на групата във Фейсбук.

Протестиращите подчертаха, че гръцкото OXI (Не) на референдума означава не на строгите икономии и настоящия референдум. Слогънът на фейсбук групата е #ТоваЕПреврат. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама