Прокуратурата иска доживотен затвор за Чеци

17:58, 13 юли 15 25 759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд (САС) ще се произнесе във вторник, 14 юли, по делото срещу  Николай Русинов - Чеци за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Съдът насрочи решението си за утре от 9:30 часа, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Преди да започнат пледоариите Чеци поиска да бъдат разпитани свидетелите Даниел Цонев и Ивайло Георгиев, които са и негови съкилийници, които да оправдаят показанията на друг свидетел и съкилийник Петър Велинов, че Чеци е казал пред тях "съжалявам, че не закопах тялото" и се е смеел по време на филми, в които е имало насилие и секс. Русинов поиска и ДНК експертиза на кръвта по бельота и салфетките, намерени като доказателствен материал.

Прокуратурата от своя страна заяви, че исканията на подсъдимия целят манипулиране на процеса. Съдът не прие за основателни исканията на Николай Русинов и даде ход на делото.

Софийска апелативна прокуратура поиска от Софийския апелативен съд да потвърди доживотния затвор на Николай Русинов за убийството на Яна Кръстева. Тази присъда Русинов получи на 20 октомври 2014 г. от Софийския градски съд (СГС), заради умишлено убийство по особено жесток начин.

Защитата на родителите на убитото момиче адвокат Григор Вълков каза в залата, че биологичният материал по намерените веществени доказателства съответстват на ДНК-то на Чеци и той е извършителят на престъплението. "Николай Русинов не е автор на убийството", каза защитникът му адвокат Иво Найденов и помоли САС "на базата на целия доказателствен материал" да признае подсъдимия за невинен.

Подсъдимият от своя страна каза пред съда: "Никога не съм отричал, че съм имал сексуални отношения с Яна, но никога не съм бил груб". Той бе прекъснат от предсесателя на съдийския състав Николай Джурковски, със забележката, че Русинов цитира доказателствените материали, а не излага своите аргументи срещу тях. След забележката Чеци спря да чете буквално текстовете, но продължи с протакането на делото.

28-годишната Яна бе открита пребита до смърт и полугола в Борисовата градина на 10 юли 2011 година след рок концерт там. Процесът срещу Чеци започна на 31 януари 2013 г., а Чеци беше задържан в края на април 2012 г., като оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама