Петьо Блъсков: Аз съм Калоян Стоев

18:04, 13 юли 15 / Политика 25 1423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Аз съм Калоян Стоев", призна главният редактор на "Труд" Петьо Блъсков в студиото на "Лице в лице" по БТВ.

Калоян Стоев е автор на публикация във в. „Труд“, заради която прокуратурата се самосезира и нареди на МВР да разследва правосъдното министерство и когото главният прокурор Сотир Цацаров не иска да покани, за да му „снеме обяснения“.

Блъсков каза още, че сам е написал въпросната статията и добави, че подписването с фалшиви имена било честа практика в България и обвини в. "Капитал", че прави същото. Той се оправда с това, че така пазел своите източници в правосъдното министерство.

"Писането под псевдоними се прави по една важна причина - имаме източници във ведомството. Няма друг начин да изкопчим подобни факти. Властта всичко лошо, което прави, го крие. Не мога да разбера наши колеги, които падат от черешата", разясни той.

Според него важното е не кой е написал нещо, а какво е написано. "Това е важното за народа. Дали ние сме използвали писане под псевдоним, това е решение на редакцията", каза още Блъсков и се закани: "Калоян Стоев тепърва ще има сериозни публикации".

Попитан кой ще се яви в прокуратурата, ако Калоян Стоев бъде призован като свидетел, Блъсков заяви: "Аз, разбира се, аз съм "Труд".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама