Жена мята предмети от дома си в Бургас, полицията отцепи района

18:36, 13 юли 15 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жена с психично заболяване хвърля предмети от терасата на апартаменти си на улица „Константин Фотинов“ 1 в Бургас. 64-годишната Марияна Георгиева се развилняла днес по обед и започнала да мята каквото й попадне в пространството под жилището й на първия етаж на блока, където се помещава и Военна полиция.

Бутилки, чинии, чаши, столове, възглавници са част от инвентара, който се е посипал в тясното пространство между блока и съседните къщи.

На място е извикана полиция, която е отцепила пътеката с ленти и отпраща преминаващите оттам хора, за да не ги уцели хвърлен предмет.

Служителите на МВР са на мястото от 13,00 днес в очакване да получат прокурорско постановление за принудително извеждане на жената от нейния дом и да я откарат в психодиспансера. До около 17,30 часа ситуацията беше все същата, видя репортер на Topnovini.bg. Оказало се, че няма свободен прокурор, който да издаде нужното постановление. Без него полицаите не могат да направят нищо повече от това да бдят около опасния блок.

Съсед на Марияна Георгиева каза, че у нея често се отключвало заболяването и тя започвала да крещи и да вдига блока си на главата. Жената имала деца, но те били заминали за чужбина, а мъжът й наскоро се разделил с нея, очевидно не издържайки на последствията от болестта на съпругата си. Така тя, живеейки сама, вероятно не си взима редовно лекарствата.

Парадокс е, че дори полицията днес да получи документ от прокуратурата и успее да отведе жената, може да се окаже така, че пак да я връща в дома й. Това ще се случи, ако от Центъра за психично здраве, който и без това е препълнен, преценят, че състоянието на Георгиева не толкова лошо, за да я оставят на лечение при тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама