Германия и Франция провеждат непочтена кампания срещу влизането ни в Шенген

19:03, 13 юли 15 / Политика 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна една изключително непочтена кампания в Германия и Франция, която цели България да не влезе в Шенген. Според публикации в пресата на двете държави сухопътният път на джихадистите минава през страната ни. Подчертава се, че нямаме разузнаване и раздаваме фалшиви паспорти. Тук българското правителство трябва да влезе в правомощията си. Държавата трябва да се намеси.

Това заяви евродепутатът Илияна Йотова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Относно посещението на вицепремиера Меглена Кунева в Холандия Йотова подчерта, че това е страната с най-тежки резерви по отношение на приемането ни в Шенген.

„Озадачих се, че Холандия е вече наш съюзник за влизането ни в Шенген, защото е повярвала в съдебната реформа“, посочи евродепутатът.

Йотова не знае в какво е повярва европейската държава, след като съдебната реформа още не е факт.

„Дано да е така и желая успех на Меглена Кунева, но недоумявам как може един български политик да не постави на такава среща въпросът за двойния стандарт по отношение на България и приемането на Шенген“, обясни Йотова.

По думите ѝ не може към всички останали държави да има едни критерии, а към България да има непрекъснато нови и нови условия, като съдебната реформа не фигурирала никъде в критериите по приемането ни.

Според Илияна Йотова страната ни още през март 2011 година е била готова да бъде приета в шенгенското пространство.

По думите на евродепутата БСП е необходимото и задължително условие, за да има съдебна реформа и промяна в Конституция.

„До този момент управляващото мнозинство не ни е убедило какво прави тази реформа. Ако ще трябва просто едни личности да бъдат сменени с други във Висшия съдебен съвет (ВСС) и ако смятате, че това е реформа – ние сме убедени, че е така“, категорична е Илияна Йотова.

Евродепутатът посочи, че има представа какви са аргументите на Христо Иванов. Относно срещата, която миналата седмица се проведе в Народното събрание между Реформаторския блок и правосъдния министър Христо Иванов с народните представители на БСП, Йотова каза, че срещата е била по-скоро с ДСБ и Радан Кънев, отколкото с правосъдния министър.

„Ние искам гаранции за тази съдебната реформа, че действително ще има давност на делата, бързо правораздаване – качествено и справедлив“, обясни Йотова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама