Търновалийски: Провалът на Водния проект изправя Пловдив пред здравословен риск

19:15, 13 юли 15 / Любопитно 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Провалът на Големия воден проект изправя Пловдив пред два риска – единият е свързан със здравето на хората, а другият е финансов.” Това заяви на пресконференция днес пловдивският народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Търновалийски, съобщиха от пресцентъра на партията.

Той подчерта, че за пореден път повдига въпроса пред медиите, не от любов към спора с местната власт, а защото в града ни цъка биологична бомба под формата на 86 тона утайка дневно.

"Интегрираният проект за водите на Пловдив – фаза 1" е със статус на оценка от ЕК "спрян" – това става ясно от последния отговор на министър Василева до Георги Търновалийски. В поисканата от него хронология на кореспонденцията с ЕК се вижда, че поредна преработка на проекта е имало през 2014.

"Важно беше да се реализира проектът в програмния период  2007-2013, защото през следващия 2014-2020 трябваше да осъществи втория етап, свързан с управлението на утайките", обясни Търновалийски. 

"Без първа фаза, няма и втора, а това означава санкции, които пловдивчани ще плащат през цената на водата", предупреди депутатът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама