Обжалваме изравнителните си сметки за парно до 15 август

22:31, 13 юли 15 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До 15 август потребителите на "Топлофикация" ще имат възможност да обжалват изравнителните си сметки за предходния отоплителен сезон. Това съобщиха от пресцентъра на "Топлофикация" за София Topnovini.bg.

В момента топлинните счетоводители раздават сметките, които са изготвени на клиентите. От деня, в който потребителите получат изчислените си задължения за зимния сезон, започва да тече едномесечен срок. През тези 30 дни гражданите имат право на рекламация.

В случай, че не са съгласни с дължимите от тях суми, могат да ги обжалват. След като изтече този едномесечен срок, сметките се подават в базата данни на „Топлофикация“ и влизат в системата, като официално се предоставят на клиентите. Това може да се случи не по-рано от 15 август.

Ако потребителите не са осигурили достъп до апартамента си за служителите на топлинните счетоводства, най-добре е след като получат изравнителната сметка и установят, че им е начислена пълна мощност на отоплителните тела,  да се свържат със съответния топлинен счетоводител.

Трябва да поискат от него да бъдат отчетени данните от топломерите и да бъде направена преработката на сметките в рамките на този едномесечен срок за рекламация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама