Кремъл приветства сделката на Гърция

23:32, 13 юли 15 / Свят 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кремъл е готов да приветства всеки компромис, който ще помогне на Атина и Брюксел да излязат от безизходицата, предаде руската агенция ТАСС, като цитира говорителя на президента Владимир Путин Дмитрий Песков.

По думите му в коментарите за резултатите от преговорите засега трябва се внимава при даването на каквито и да е оценки.

„Доколкото разбираме, там се извършва много усърдна работа, много сложна работа, компромисът се намира много трудно”, обобщава говорителят на президента.

Освен това, по думите му, засега не би следвало да се говори за какъвто и да е пакет помощ за Гърция, но Русия е готова да разшии сътрудничеството си с нея.

„В този случай безспорно не бива да говорим за някакъв строен план за оказване на помощ на Гърция. Няма такава необходимост. Още повече, че, както неведнъж е казвал президентът, всъщност Гърция не е искала помощ от Руската федерация”, посочва още Песков.

Той отбелязва, че „ако се разглежда от гледна точка на добрите отношения между Русия и Гърция и намерението на двете страни да правят всичко за разширяването на тези отношения, особено в тяхната търговско-икономическа част, то руската страна е готова и има намерение да приложи усилия и занапред нашето сътрудничество с гръцките ни партньори да се развива” , казва още говорителят на президента.

По-рано днес беше постигната сделка и Гърция ще получи нов заем за срок от три години и срещу пакет реформи, припомня агенцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама