Миков: Коя социална държава събаря къщи без да предлага алтернатива

23:52, 13 юли 15 / Политика 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Социалните промени са много пъти елемент на подмяна, медийно внушение”, заяви Миков и даде примера със случващото се в Гърмен. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на дискусията „Социалната държава – конституционна повеля и управленска действителност”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Миков попита коя е тази социална държава, която ще събори къщите на ромите, без да им е осигурила домове. Според него има перманентна подмяна на социалните проблеми. Той подчерта, че дори проблемът с ранната раждаемост в нашето общество се разбира като етнически.

„Този проблем е социален. Това е проблем на бедността”, категоричен бе той.

Миков попита каква демократичност ще имат тези хора, на които къщите им са съборени и те и децата им няма къде да живеят, независимо от какъв произход са.

По думите му думата реформа в социалната сфера се разбира все повече като фискални и чиновнически и бюрократични съображения, които нямат нищо общо с живота на мнозинството от българските граждани.

Той изрази надежда повече хора да се замислят над тази тема и да се види и един друг прочит и ежедневно прилагане на философията на социалната държава. Според Миков без това българското общество и българската държава нямат особено далечна перспектива.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама