Проф. Стефан Костянев остава ректор на Медицинския университет в Пловдив

21:46, 14 юли 15 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проф. Стефан Костянев остава ректор на Медицинския университет (МУ) в Пловдив, съобщиха от висшето учебно заведение.

На проведеното днес Общо събрание на МУ за него гласуваха 141 от общо 237 гласували делегати. Опонентът му проф. д-р Николай Бояджиев получи 91 гласа, а 5 са невалидните бюлетини.

251 бе общият списъчен състав на преподаватели, студенти, докторанти и служители на Медицинския университет - Пловдив, с право на глас в Общото събрание, което прие отчета на Ръководството на висшето училище за мандат 2011 - 2015 и избра повторно за ректор чл. кор. проф. Стефан Костянев за следващия мандат 2015-2019 г.

Ректорът на МУ получи подкрепа за пълен четиригодишен мандат въз основа на внесената от него персонална мандатна програма за управление и развитие на университета с мотото "Зрелост и ускорение".

В МУ - Пловдив, бяха избрани и нови председател и зам.-председател на най-висшия академичен управленски орган - Общото събрание. Проф. д-р Мая Кръстева от катедра АГ и досегашен председател на Контролния съвет на МУ бе избрана за председател, а проф. д-р Владимир Ставрев, ръководител-катедра "Ортопедия и травматология" - за зам.-председател. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама