Състезание по кроскънтри колоездене в центъра на София

07:32, 17 юли 15 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много емоции и екшън на живо обещават организаторите на вело състезание в дисциплина кроскънтри, в което ще могат да се включат както професионалисти, така и деца и любители колоездачи.

Събитието е част от календара на Столичната община и се провежда в подкрепа на кампанията "София 2018 - Европейска столица на спорта". Основната цел на „XCO София“ е да накара повече различни хора да се качат на колело през уикенда и да прекарат деня на открито с приятели.

Такъв формат се организира за първи път в България, подобен старт бе проведен дебютно миналата година в Лондон, заявиха на пресконференция днес организаторите, които са подготвили много забавления и награди за присъстващите.

Стартът е в неделя в Южния парк и в него могат да участват всички желаещи, които ще бъдат разделени в няколко отделни категории. Трасето на състезанието се разпростира от поляната в дясно от входа на Южния парк от страната на бул.“Витоша“, където ще бъде и основната зона, стига до квартал „Лозенец“ и се връща обратно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама