Ремонтират помещение в бургаската Онкология заради втори линеен ускорител

07:34, 17 юли 15 25 480 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комплексен онкологичен център Бургас (КОЦ) пусна обществена поръчка за ремонт на помещение, в което ще се намира новият линеен ускорител, показа справка на Topnovini.bg. Публичният търг е за сумата от 373 126 лв. без ДДС.

Целта на поръчката е вътрешно преустройство на помещението, в което съществуващият телегаматерапевтичен апарат да се замени от втори линеен ускорител, който ще допълни специализираната апаратура в отделението, обясняват от Онкото.

Преустройството трябва да стане в рамките на съществуващия бункер за телегаматерапия на Онкологията. Процедурното помещение ще бъде разработено с бетонови ограждения, с дебелина и качества на материалите, съобразно изготвения проект за лъчезащита. Именно там ще бъде поставен линейният ускорител с мощност 10 мегаелектронволта.

Апаратът предлага всички техники на лъчелечението в световен мащаб, щади здравите тъкани около туморните клетки и може да лекува всякакъв вид ракови образувания.

Срокът, с който ще разполага фирмата, за да извърши ремонта, е 200 дни.

Основен критерий за избор на технически изпълнител ще бъде икономически най-изгодната оферта.

Срокът за получаване на документите за участие е 18 август. Предложенията на фирмите ще бъдат отворени на 31 август от 10:00 часа в Хирургичния корпус на МБАЛ-Бургас.

Преди няколко седмици здравното заведение обяви и публичен търг за закупуване на Наркозен (анестезиологичен) апарат, който е с независим газов анализатор. Той ще се ползва за нуждите на операционната зала към Отделението по онкологична хирургия при КОЦ – Бургас. В поръчката се включваше и обучение на персонала, както и извършване на гаранционен сервиз.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама