Проверяват изграждането на Северната скоростна тангента

07:49, 17 юли 15 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и кметът на София Йорданка Фандъкова ще проверят напредъка при изграждането на Северната скоростна тангента.

Тангентата не е част от Транс-европейските транспортни коридори, но ще осъществява важна, бърза и директна връзка между концентрираните в района главни пътни направления.

Това са коридори IV, VIII и X от Транс-европейската транспортна мрежа, през които преминава трафикът от и за Гърция, Румъния, Република Македония и Сърбия.

Инфраструктурният проект е важен за София и страната, тъй като в потока от автомобили по околовръстния път на София се включва и трафикът от автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, път I-8 Калотина - София, I-6 София – Бургас, второкласни и третокласни пътища от републиканската пътна мрежа.

Общата дължина на отсечката е 16,54 км. Проектът е лот 70 от ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама