Варненските спасители искат плажна полиция

08:07, 17 юли 15 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Градските плажове във Варна вече се пръскат по шевовете, което увеличава натоварването на спасителите. Нежеланието на летовниците да се съобразяват с указанията застрашава собствения им живот, напомнят варненските спасители. Преди месец туристи нападнаха техен колега, защото се опитал да ги изкара от водата, а пререканията са ежедневие. Затова и спасителите предлагат да има специална плажна полиция.

Нарушителите по плажовете, които не спазват указанията на спасителите, стават все повече – това е общото мнение на работещите по варненските градски плажове.

"Това е мое субективно мнение, народът става все по-агресивен. Почиващите, които идват, често са арогантни и невъзпитани", коментира Емил Георгиев пред БНТ2.

Туристите не обръщат внимание и на флаговата сигнализация, разчитат на собствената си непрофесионална преценка и така рискуват живота си. Особено опасни и за себе си, и за спасителите, са пияните летовници. Проблемите с тях са основният мотив на спасителите да искат създаването на плажна полиция и въвеждането на солени глоби. Защото в момента те нямат право да извадят насила човек от водата.

"Има една мисъл, че българинът тогава си мени съзнанието, като му бръкнат в джоба, но и за това се изисква все пак да има някакви силови структури, за да наложат тази глоба", заяви спасителят Емил Георгиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама