Асфалтираха три пътни участъка в Исперихско

09:17, 17 юли 15 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асфалтираха три пътни участъка в Исперихско. Ремонтите са реализирани по проект "Рехабилитация на общински пътища на територията на Община Исперих", съобщиха от общинската администрация.

Нова пътна настилка е положена на три обекта - от Печеница до Делчево, от Лудогорци до Бърдоква и от Бърдоква до границата на община Исперих със съседната Самуил.

Общата стойност на инвестицията е 1 511 211.88 лева, които са предоставени по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

Рехабилитираните пътни участъци са част от четвъртокласната общинската мрежа и свързват крайни населени места с общинския център. Преки ползватели на инвестицията са всички жители на община Исперих, които са над 22 хиляди души, а косвени потребители ще бъдат и жителите на гранични общини като Дулово, Главиница и Каолиново, както и туристи и гости на общината, които по предварителни изчисления са над 60 000 души годишно, посочват от общинската администрация.

Строително-ремонтните дейности са изпълнени от фирма "Инстрой инженеринг"-Варна.

От общинската администрация посочват, че във връзка с изпълнението на проекта специална Държавна приемателна комисия с председател инж.Любомира Ангелова от РДНСК - Разград е била на работна среща при кмета на общината Бейсим Басри. На срещата са присъствали още инж.Петър Петров - управител на фирма „Ати консулт“ ЕООД, осъществила надзора и представители на Пътна полиция и РД ПБЗН.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама