Избягал затворник с "опасен чар" ограби старозагорка

09:49, 17 юли 15 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още девет години лишаване от свобода получи избягал затворник, който ограбил старозагорка. Подобно на героя на Тодор Колев от филма «Опасен чар» Павлин В. успял да омагьоса Стела Т. и да я ограби (имената са сменени).

Вечерта на 15.09.2013 г. пострадалата Стела  празнувала със свои  приятели в почивна база на Старозагорските минерални бани.  По средата на вечерта към празнуващите лица се присъединил и Павлин,  който на 14 август избягал от затроническото общежитие в Пловдив, където изтърпявал поредното си наказание от пет години и половина затвор и вече бил обявен за Общодържавно издирване. След като се присъединил към компанията на Стела, казал на празнуващите, че се казва Павлин и предложил да ги почерпи, като им обяснил, че от скоро живее в района на Стара Загора и не познава никого. Светла и приятелите й се съгласили, а Павлин седнал на тяхната маса и се включил в празнуването. Той повел разговор със Стела, разаказал й, че е шофьор на ТИР и  живее в София. Обяснил, че докато чака да замине на поредния си "курс" е паркирал камиона си  в кв."Железник" в Стара Загора и затова се намира в района. Постепенно Павлин и Стела се сближили и след приключване на празненството «чаровникът» отишъл да живее в дома на Стела в Стара Загора. Докато живеел у тях, обяснявал всеки ден,  че очаква  работодателят му да го извика и да му възложи нов курс.

На 1 октомври, докато Стела домакинствала, той отворил дамската й чанта и взел от портмонето 300.00 лв.. На следващия ден, докато стопанката  била навън, той отмъкнал от шкафа златните й бижута – пет пръстена и две синджирчета. Малко след полунощ на третия ден, докато Стела спяла, той прибрал още една банкнота от 20 лв., два мобилни телефона и лаптоп и изчезнал от дома на приятелката си. Пред блока обаче видял, че личният  автомобил на Стела "Тойота Ярис", е паркиран пред входа. Решил да го открадне, за да се придвижи до Велико Търново, където възнамерявал да продължи да се укрива. Запалил колата и тръгнал за ВеликоТърново. Около 11 часа пристигнал там и оставил колата на паркинг. Взел в себе си откраднатите пари и бижута и отишъл в игрална зала.

Стела подала сигнал за обира още същия ден и полицаите бързо намерили крадеца.

За тези му деяния Старозагорският районен съд  е постановил присъда от 9 години затвор при първоначален "строг" режим.  Павлин трябва да плати и  2808 лв. обезщетение на Стела.

Затворникът обжалва присъдата пред Старозагорския окръжен съд, който обаче я потвърждава. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама