Екоминистерството обяви конкурс за шеф на РИОСВ - Шумен

10:00, 17 юли 15 25 1018 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерство на околната среда и водите обяви конкурс за заемане на длъжността Директор на Регионална инспекция по околна среда и водите – Шумен при следните условия.

Постът стана вакантен в края на юни, когато със заповед на министъра на директорът на РИОСВ Теофан Димитров бе освободен от заеманата длъжност.

В обявата за конкурс за директор на РИОСВ се посочва, че кандидатите трябва да имат висше образование, минимална образователна степен – магистър – икономика, право, природни или технически науки, професионален опит –  минимум 3 години на ръководна длъжност и/или 7  години опит в дейности по изготвяне на анализи, управление, мониторинг и контрол в областта на околната среда, трябва да имат умения за работа с MS Office, електронна поща, Internet.

Основни задачи на директора на РИОСВ ще са да осигурява провеждането на регионално равнище на държавната политика в областта на опазване на околната среда, да организира, ръководи и контролира цялостната дейност на РИОСВ, да налага глоби, имуществени санкции и принудителни административни мерки при констатирани нарушения на законодателството в областта на околната среда и други.

Конкурсът за директор на РИОСВ в Шумен ще се проведе на два етапа – подбор по документи и интервю. Интервюто ще включва и представяне на идеите на кандидата за организация на работа на структурата в рамките на не повече от 10 минути.

Необходимите документи за участие в конкурса са писмено заявление като към него се прилагат декларация от лицето, че е пълнолетен български гражданин, не е поставено под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер и не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност; копия от документи за придобитата образователно-квалификационна степен, допълнителна квалификация и правоспособност, които се изискват за длъжността; /документи за степен на образование или професионална квалификация, издадени от други държави се признават след легализирането им от Министерство на образование и науката при условия и ред, определени с наредба на министъра на образованието и науката/; копие от документите, удостоверяващи продължителността на професионалния опит (трудова/служебна/осигурителна книжка); други документи, свързани с изискванията за заемането на длъжността.

От министерството уточняват, че до участие в конкурса няма да се допускат кандидати, които не са представили всички необходими документи или представените документи не удостоверяват изпълнението на изискванията за заемането на длъжността.

Документи за участие в конкурса се подават в Министерство на околната среда и водите всеки работен ден от 14 до 17 часа.

Срокът на подаване за документите е един месец след датата на публикуване на обявата за конкурса – 17 юли.

Основната заплата за длъжността директор на РИОСВ е 1300 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама