"Кауфланд" купува 14 дка от апорта на Община Варна в дружеството с ТИМ

10:57, 17 юли 15 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дружеството "Спортен комплекс Варна" е сключило предварителен договор с "Кауфланд" за покупко-продажба на 14 от близо 17-те дка, които представляват апортната вноска на Община Варна. С парите от сделката, чийто размер към момента е неизвестен, трябва да бъде финансирано строителството на новия стадион "Варна".

По информация на сайта Варна утре парцелът е изтъргуван на "много добра цена", като се очаква договорените средства да бъдат преведени през август. Тогава трябва да започне и дългоочакваното строителство на стадиона.

В края на март общинските съветници единодушно одобриха офертата на местния бос на групировката ТИМ и изпълнителен директор на "Спортен комплекс Варна", Марин Митев, 17 дка от апортната вноска на Общината в дружеството да бъдат продадени, а с парите да се финансира грубият строеж на стадиона, който по думите му възлизал на около 28 млн. лева.

За изграждането на стадиона и паркинга ще се използват около 80 от 154-те декара общинска земя. 14 дка са отредени за зелени площи и трафопост, а останалите 60 дка са предвидени за развиване на бизнес. Именно част от тях са 17-те декара, одобрени за продажба. Останалите 43 дка от площите за бизнес няма да бъдат продавани, а върху тях ще бъдат изградени бизнес-център и хотели, които да помагат при издръжката на бъдещото спортно съоръжение. За неговото управление вече е регистрирано и дружество.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама