Взимат имоти за половин милион лева на Юзеир Юзеиров

11:25, 17 юли 15 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговищкият окръжен съд е постановил отнемане на имущество на стойност 466 067 лв. от Росен Йорданов, станал популярен и с името Юзеир Юзеиров. Това съобщиха от Комисията за отнемане на незаконно имущество (КОНПИ), като подчертаха, че това е първото дело заведено от Комисията по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество през 2014 г. и става първото, по което има постановено съдебно решение.

 От Йорданов и съпругата му се отнема предимно земеделска земя на територията на област Търговище, както и суми от продажбата на ниви. В голямата си част те са придобити на името на юридическо лице, на което Йорданов е едноличен собственик. Сред отнетите имоти е и теренът, на който Росен Йорданов и брат му построиха паметник на турския войник, който в последствие беше принудително разрушен.

Двамата братя Юзеирови станаха скандално известни с това, че на няколко пъти се опитаха да учредят мюсюлманска партия ОТОМАН, както и с паметника на незнайния турски воин в поповското село Славяново. Проверката срещу Росен/ Юзеир започна в началото на 2013 г. след получено уведомление, че той е осъден за недекларирани доходи и неплатени данъци за близо 90 хил. лв. Установеното от инспекторите на КОНПИ разминаване между доходите му и придобитото от него имущество за последните 10 години беше над 1 млн. лв.

Решението за конфискацията на имуществото не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама