Детска академия за безопасност провеждат за 15-ти път в Разград

11:38, 17 юли 15 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 15-та поредна година Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ - Разград провежда Детска академия по безопасност, съобщиха от пресцентъра на МВР в областния град.

Инициативата, превърнала се в традиция през годините, събра под дърветата в Градския парк децата от първа смяна на "Еколято 2015".

Откриването бе направено на 17 юли в 9.00 часа с демонстрация на работата на служебно куче.

Основен организатор на инициативата е полицията – три от секциите се сформират от нейни структури. Това са сектор “Пътна полиция”, Пожарна безопасност и Спасителни дейности.

По време на академията участниците трупат знания и умения как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, запознават се с действащото законодателство, придобиват чувство за отговорност и работа в екип, не на последно място осмислят свободното си време през ваканцията.

Партньори на ОДМВР-Разград са Български червен кръст /БЧК/ и Центърът за ученическо, техническо и научно творчество. В секцията на БЧК се обясняват правилата за оказване на първа помощ в различни ситуации, като децата сами участват в демонстрациите. Специалисти от Регионалната здравна инспекция пък провеждат здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други.

Полицейската академия е финалът на всяка смяна от лятната работа на децата.

За едно лято през нея минават около 200 подрастващи, разпределени в групи на случаен принцип. Първата за тази година академия завършиха 70 деца. Втората академия ще се проведе на 31 юли, а третата смяна подрастващи ще преминат през нея на 14 август.

Инициативата се провежда вече 15 години. Подаръците за децата /тефтерчета със съвети за безопасност и химикали/ станаха факт благодарение на спонсорите "Амилум България" и "Балканфарма-Разград".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама