Фолклорни ритми от цял свят завлядяват Велико Търново от 18 юли

12:13, 17 юли 15 / Култура 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Участници от цял свят ще представят своите изпълнения в 18-тия Международен фолклорен фестивал във Велико Търново. Стартът на фестивалът ще бъде даден с дефиле на групите участници. Сцената, на която великотърновската публика ще се наслади на танците и тази година е Летния театър. Концертите са с начален час 20.00 часа.

Групи от 10 държави ще представят своите изпълнение, казаха организаторите. Бразилия ще покаже различни стилове, от чувствените ритми на самбата до отсечените ритми за капойера, колкото различни са и хората там.

Танците от Грузия са вихрени и зашеметяващи, а музиката – завладяваща. Италия залага на пищната визия и на Сбандиераторите - хвърлячите на знамена. Колумбийската формация ще ни направи герои в едно незабравимо шоу - експлозия от ритми и движения, екзотика и латино атмосфера. След 10 годишно отсъствие на сцената на МФФ отново е Мартиника.

Културата в танците на Мартиника в цвят, ритъм и емоция олицетворяват начина им на живот. Традиционните си танци и обичаи ще пресъздаде групата от Република Корея.

Интересен за публиката ще е американският фолклор с индийски елементи, представени от групата от САЩ, Любов, мистика и малко тъга очакваме от танцьорите от Мексико. България ще поднесе изпълнения от ДЮФА „Българче“ и Фолкорен ансамбъл „Балкан“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама