Повдигат обвинение на шофьора, прегазил 6-годишно дете в Стара Загора (обновена)

12:39, 17 юли 15 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Стара Загора привлече като обвиняем Николай Христакиев, на 46 г. от Стара Загора, за причинена смърт по непредпазливост при катастрофа в резултат на нарушени правила за движение, съобщиха от Прокуратурата.

На 16 юли 2015 г. в кв. „Лозенец” в Стара Загора при управление на моторно превозно средство товарен автомобил марка “Форд Транзит”, със старозагорска регистрация, при маневра – движение назад, обвиняемият е нарушил четири разпоредби на Закона за движение по пътищата и с деянието е причинил по непредпазливост смъртта на 6-годишния Емил Антонов от Стара Загора.

Водачът е направил всичко възможно за оказване на помощ на пострадалия.  Христакиев и неговият работодател, чийто служебен автомобил е управлявал, са разпитани. Назначени са съдебно-медицинска и автотехническа експертизи.

Христакиев е тестван за алкохол, пробата е отрицателна.

Трагедията се разиграла малко след 7 часа сутринта в ромския квартал „Лозенец” на ул. „Гьоновец”.

Шестгодишният Емил излязъл от къщи и тръгнал към близкия магазин, за да си купи дъвка. Пред магазина имало спрян бус „Форд Транзит”, управляван от 46-годишния Николай Христакиев който зареждал магазина с хляб. След като оставил товара, шофьорът тръгнал на заден ход, но не видял детето и го блъснал, разказаха хора от квартала.

Веднага след инцидента водачът качил раненото момченце в буса и го откарал в Центъра за спешна помощ. Детето обаче починало от тежките травми..

«Поне 20 години затвор за убийството на детето ми искам», категоричен е бащата на загиналото момче. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама