Московски не каза пътували ли са и три коли на НСО до Разград

13:09, 17 юли 15 / Политика 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на транспорта Ивайло Московски отказа да отговори дали при откриването на трибуната “Моци” на стадиона на футболния клуб “Лудогорец” в Разград, когато премиерът и двама министри летяха с държавен хеликоптер на Ми-8, от София до града са пътували и три автомобила на НСО. Причината - не можел да отговаря за действия на НСО.

Въпросът е важен, защото основният аргумент на Бойко Борисов бе, че с летателната техника са спестени пари за гориво на автомобилите на Националната служба за охрана и пътуването с хеликоптер е било по-евтино. Ако с тях обаче все пак е имало и кортеж на НСО, както обикновено, то този аргумент е невалиден.

Според Московски, цитирайки справка от “Авиоотряд 28”, полетът е струвал общо 2 052.25 лева. Преди седмици обаче от Министерски съвет заявиха, че сумата е 2 900 лева.

Депутатът от БСП Георги Кадиев, който зададе въпроса, посочи, че държавният оператор не би трябвало да се ползва за откриване на стадиони и други подобни събития. Според министъра на транспорта обаче в това няма нищо лошо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама