8-милионен китайски град и Бургас се побратимиха

13:19, 17 юли 15 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас и 8-милионният китайски град Нандзин подписаха меморандум за разбирателство и задълбочаване на приятелските взаимоотношения в областта на икономиката, културата и туризма, съобщиха от Общината. Това е първата от поредица административни стъпки, която завършва с побратимяване. Днес меморандума подписаха зам.-кметовете на двата града - Красимир Стойчев и Чу Йонгхонг.

От бургаска страна в срещата участваха още представители на Пристанище и Летище Бургас, Индустриален и логистичен парк - Бургас, Свободна безмитна зона. Заедно те се постараха да представят на своите гости една визитка на града, показваща го в неговата най-добра светлина.

Представителите на Община Бургас наблегнаха върху презентирането на трите нови бизнес зони - Индустриален и логистичен парк - Бургас, Българово и Равнец. Първите две са подходящи за малкия и средния бизнес, заради размера на предлаганите от тях парцели за изграждане на производства. Зоната в Равнец е подходяща за големи стратегически инвеститори.

Наричат Нандзин "Южната столица на Китай". Всъщност 2500-годишният град действително е използван като столичен при 10 от управляващите династии. Нандзин е разположен в делтата на Яндзъ. В града оперира огромно речно пристанище със 77 корабни места, което обслужва 700 кораба месечно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама