Сливен отдаде почит към Апостола

13:26, 17 юли 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сливен отбеляза 178-та годишнина от рождението на Васил Левски. На събитието присъстваха кметът на община Сливен инж. Кольо Милев, заместник-областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, председателят на ОбС Мария Григорова, общински съветници, директори и представители на културни институти в Сливен, представители на политически и патриотични организации, граждани. Да почетат светлата годишнина пред бюст – паметника на Левски присъстваха още представители от НЧ „Христо Ботев 1897”, НЧ „Добри Чинтулов 1941” и НЧ „Ангел Димитров”, както и ученици от 12 ОУ „Елисавета Багряна” и НЧ „Васил Левски”.

Левски е личност, която вече повече от столетие служи като обединител и всепризнат символ на безкористност и всеотдайност. Личност, която и в една от последните си изповеди съвсем просто казва: „Каквото съм правил, в полза народу е“, каза в приветственото си слово кметът на община Сливен инж. Кольо Милев. Градоначалникът каза още, че ако името на Левски и неговите завети продължават да крепят българското дори и в най-отдалечените краища на света, то тук, на неговата родна земя ние сме длъжни да пазим завета му за Чиста и свята Република.

Цветя на признателност пред бюст – паметника на Апостола на свободата бяха поднесени от името на министъра на земеделието и храните  Десислава Танева, община Сливен, на ОбС, на ОД на МВР – Сливен, на културните институти в града, на политически, обществени, военни и граждански организации, граждани. Своите цветя на признателност поднесоха пенсионери от пенсионерски клуб „Розова градина”, служители от НЧ „Христо Ботев 1897”, НЧ „Добри Чинтулов 1941” и НЧ „Ангел Димитров”, а също и учениците от 12 ОУ „Елисавета Багряна” и НЧ „Васил Левски”.

Възпоменателната церемония по повод 178-та годишнина от рождението на Васил Левски се организира от община Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама