Ръководството на ВМЗ-Сопот представя 2-годишен план за развитие

13:41, 17 юли 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на ВМЗ-Сопот ще представи на 20 юли т.г. пред синдикатите новата организационно-управленска структура на предприятието, както и произведствената програма до края на годината и план за работа през следващите две години. С това се ангажира търговският пълномощник на ВМЗ инж. Богдан Богданов на днешната си среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски. Присъстваха още представители на федерацията на КНСБ във "ВМЗ-Сопот" АД и членовете на Съвета на директорите инж. Илиян Насков и Любомир Джапаров.

От ръководството на завода се ангажираха в понеделник да бъде разяснено какви са очакванията за изпълнение на поръчки и за приходите в близък и дългосрочен план.

Синдикатите поставиха въпроса за възстановяване на работата на площадката в с. Иганово, която пострада при инцидентите през март и април. В момента на площадката вече се работи на две смени, информира Богданов. Паралелно част от производството, което допреди инцидентите е било в пострадалите цехове, се прехвърля в други производствени цехове и капацитетът ще бъде възстановен и увеличен. Министър Лукарски увери синдикатите, че ще бъдат предприети действия за подобряване условията на труд в предприятието.

Дейността на предприятието е обезпечена с договори и работниците получават редовно трудовите си възнаграждения, увериха представителите на ръководството на ВМЗ. По думите им ще се търсят и възможности за подобряване на заплащането. В момента тече процедура за наемане на още работници с оглед увеличаване на капацитета за изпълнение на производствените програми.

Представителите на синдикалната федерация на КНСБ в предприятието декларираха, че не искат оставките на новото ръководство на ВМЗ-Сопот, а желаят да бъдат информирани за плановете на развитие и да се поддържа дух на прозрачност, диалог и партньорство с мениджмънта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама