Д-р Камен Милков се впуска в борбата за кмет от името на "Нова алтернатива за Русе"

13:45, 17 юли 15 / Политика 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коалиция "Нова алтернатива за Русе" представи днес кандидата си за кмет и водач на листата за предстоящите през есента местни избори в крайдунавския град.

На пресконференция-круиз с кораба "Русчукъ" по река Дунав д-р Камен Милков заяви категоричната си позиция да се бори за подобряване състоянието на екологията, околната среда и културно-историческото наследство на Русе, както и за т.нар. обръщане на града към реката и предимствата, които това може да му даде.

Д-р Милков уточни, че коалиция "Нова алтернатива за Русе" е надпартиен политически проект. Той се създава като обединение на обществени и патриотични организации, на политически субекти и на свободни българи, готови да работят за развитието на града си. "С кандидатите си за кмет и общински съветници коалицията ще предложи нова алтернатива на статуквото и ще върне почтеността в общинската политика", каза още той.

Коалиция ще започне политическия си живот с изборите за кмет и общински съветници в град Русе, които ще се проведат на 25-ти октомври тази година. В нея влизат ПП "Нова алтернатива", ПП "Движение за европейска интеграция", сдружение "Български будители", Съюза на инвалидите, Българска национална федерация по металдетектинг и "Движение за справедливост – РПГ".

Председателят на партия "Нова алтернатива" и бивш военен министър Николай Цонев представи кандидатурата на д-р Милков, като отбеляза, че той е част от гражданската листа и не е член на партията.

"Искам да поздравя д-р Камен Милков за смелостта му да се кандидатира, да се бори за прозрачността, да се бори за това гражданското общество да участва в управлението на Община Русе. Намерението ни е с такива коалиции да участваме в почти цялата страна. Засега имаме обявени кандидати в 36 общини. Желаем на първо място хората да знаят, че нашите общински съветници и кметове ще управляват прозрачно и без съмнения за неправилни практики", коментира Цонев, който добави, че една от основните цели пред "Нова алтернатива" е и популяризиране на партията, като подготовка за евентуални парламентарни избори.

Д-р Камен Милков е основател на фондация "Русчукъ" и общински съветник в Общински съвет-Русе, изобран като част от гражданската квота от листата на РЗС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама