Цецка Цачева преряза лентата на високотехнологична болница в Плевен /снимки/

14:09, 17 юли 15 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на 43-ото Народно събрание Цецка Цачева бе сред гостите днес на откриването на модерната високотехнологична МБАЛ „Света Марина“ в Плевен.

Сред дошлите да уважат откриването на болницата бяха Георги Първанов, президент на България (2002-2012 г), председателят на ДПС Лютви Местан, депутати, председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев, кметът на Плевен проф.д-р Димитър Стойков, областният управител Ралица Добрева, общински съветници и други.

„Здравеопазването не може да има политически цвят, то може само да ни обединява в търсенето на сложните решения, в търсенето на компромисите между нас в името на най-ценното – нашето здраве“, каза в поздравлението си Цецка Цачева.   

„Качеството на медицинското обслужване, проблемите в здравеопазването, наслоени назад във времето, нуждата от прилагане на контролни европейски практики са сериозни теми, които вълнуват всеки един от нас. Ние сме длъжни да дадем отговори на тези въпроси, защото здравеопазването и статута на българския лекар неизменно трябва да бъдат, както и са, точка първа първа в дневния ред на всеки един политик и държавник“, подчерта още Цачева.

Думи за успех и поздравления отправиха още кметът на Плевен проф.д-р Димитър Стойков и председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев.

МБАЛ „Света Марина“ е разположена край Плевен в посока село Опанец. Тя е с шест високотехнологични операционни зали. В лечебния процес са интегрирани съвременни IT системи, които осигуряват високо качество на лечението и сигурност за пациентите. Създадено е и специализирано бюро за обслужване на чуждестранни пациенти. Специалисти са определили лечебното заведение като най-модерната „умна“ болница в Югоизточна Европа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама