Серафим Тодоров направи клуб в Бургас, чака мач с Мейуедър в Лас Вегас

14:28, 17 юли 15 / Спорт 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трикратният световен и европейски шампион по бокс Серафим Тодоров се завръща на ринга като състезател от Бургас. Той очаква и потвърждение за мач с настоящата американска суперзвезда Флойд Мейуедър, като в момента текат преговори за среща на ринга в Лас Вегас.

Подробности по голямото завръщане на шампиона бяха дадени на пресконференция с участието на популярния треньор по бойни изкуства Цончо Колев, мениджъра на боксьора Борислав Даскалов, общинския съветник Йордан Георгиев, спортния експерт към общината Бургас Веска Деведжиева и самия Серафим Тодоров.

Новият клуб се казва „Сарафа” – Бургас. Кръстен е по прозвището на Тодоров. Самият той получи днес документите и печата на клуба от Българската федерация по бокс, след което позира с фланелката на тима. За момента тренировките се провеждат в залата на СК „Самурай”, като плановете са впоследствие да се прехвърлят в зала „Арена Бургас”, когато бъде открита през 2016 г. Вече се оглеждат общински имоти за зали на клуба, като една от базите ще бъде в „Меден рудник”.

Идеята шампионът да смени родния си град Пещера с Бургас дошла спонтанно. От една страна, треньорът Цончо Колев е бургазлия, макар че живее в София. От друга страна, градът има традиции в бокса – първият олимпийски шампион в този спорт е от тук – Георги Костадинов. Бургас е определян като най-добрият град за живеене в момента в България, като целта е да стане № 1 и в спорта. Всичко това е мотивирало Серафим Тодоров и хората около него да направят клуб именно в черноморския град.   

„Ще се опитаме да направим бокса тук достъпен за абсолютно всички – и за бедни, и за богати. Ще дадем възможност на треньорите да работят спокойно. Идеята е като тръгне от град Бургас, клубът да се разпространи постепенно в цялата област, включително в малките градчета. И навсякъде децата ще тренират свободно, без да плащат”, заяви Цончо Колев.

Вече е уреден първият мач на Серафим Тодоров – на 28 юли в Перник, където ще има професионална гала вечер на бокса. Това е само стъпка към следващите негови двубои, като гвоздеят се предвижда да бъде т.н. мач на честта с Флойд Мейуедър, с който американецът ще прекрати своята състезателна кариера. Именно българинът беше последният боксьор, който му нанесе поражение. Това се случи в надпреварата при аматьорите по време на Олимпийските игри в Атланта през далечната 1996 година. Сега екипът на Тодоров дава възможност за реванш на американеца.

Засега не е ясно дали Мейуедър ще се съгласи на подобен двубой. Водят се преговори с неговите мениджъри, като до един месец се очаква предварителният отговор от тяхна страна. Дори той да е положителен, тепърва трябва да се търсят спонсори за тази среща. Ако всичко се развие, както е предвидено, то двубоят ще е най-вероятно в началото на следващата година.

Въпреки че е на 46 години, Серафим Тодоров възвръща формата си за феноменално кратко време, съобщи мениджърът му Борислав Даскалов. Само с един месец тренировки той е постигнал това, което други състезатели на много по-млади години се затрудняват да направят. Това дава основания да се смята, че завръщането на боксьора на ринга ще бъде успешно.

Самият Серафим каза, че е избрал уникален режим за подготовка, буквално ще спи в залата. Убеден е, че ако мачът с Мейуедър бъде през януари другата година, той ще бъде готов да направи един много сериозен двубой с американеца и защо да не го победи за втори път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама