Над 100 ловци показват точен мерник край Плевен

14:46, 17 юли 15 / Спорт 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 ловци от цялата страна ще покажат точен мерник в два дни край Плевен. през уикенда за 17-ти път стрелбищният комплекс на Ловно-рибарското дружество в Плевен "Витска елия" ще бъде домакин на Турнира по ловна стрелба за купата на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”.

Времето не е избрано случайно - преди откриването на ловния сезон, който тази година е на 8 август, и преди официалния празник на ловците и риболовците – 6 август. Датата е приета поради факта, че на този ден през 1898 г. е открит Учредителният първи конгрес на ловците, чиито решения поставят основата на ловно-стрелческата организация „Сокол”.

Местното Сдружение на ловците и риболовците има най-големия и добре оборудван стрелбищен комплекс за стрелба по панички в България. Той се състои от четири комбинирани стрелбища за дисциплините „Трап” и „Скийт”, оборудвани със съвременна метателна техника FAB. Стрелбищата разполагат с електронни табла за отчитане на резултатите. На практика комплексът е единственият на територията на страната, който може да бъде домакин на такова голямо състезание, без да се изпитват трудности при организирането му.

И тази година ловците ще се състезават и в двете дисциплини - „Трап” и „Скийт”. Участие ще вземат над 100 състезатели от всички възрастови групи – мъже и жени, младежи и девойки, кадети и кадетки. За най-точен мерник ще се борят и ветераните. Мъжете и младежите ще стрелят четири серии по 25 панички - общо 100 панички, жените и девойките - 75 панички, а ветераните - 50 панички. Победителите ще се излъчат след финал измежду шестимата най-добри.

Традиционно най-добрите майстори на ловната стрелба получават ловни пушки и аксесоари. Какви ще са наградите тази година, е тайна на организаторите от НЛРС „СЛРБ”.

Освен състезателите за турнира се събират и редови ловци. Те пристигат заедно със семействата си и, разбира се - с ловните си кучета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама