Талантливата Марина Георгиева от Русе спечели специална награда от конкурс в Беларус

14:56, 17 юли 15 / Култура 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди ден, в град Витебск, Беларус, завърши 24-ят Международен фестивал „Славянски базар във Витебск”, съобщиха от общинския пресцентър. В този голям международен форум взеха участие представители на 42 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Както винаги досега, България също бе представена в конкурсите за млади изпълнители и в този за малчугани до 12 години.

В детския конкурс достойно се изяви 10 годишната Марина Георгиева – солист на вокална школа „Приста”, при Младежкия дом в Русе. До заключителната надпревара, след предварително прослушване, организаторите допуснаха 20 деца от 17 страни.

Изпълненията на малките звезди бяха оценявани от професионално жури, начело с популярния композитор и изпълнител от Русия Дмитрий Маликов. Сред членовете на журито бе и популярният български поп певец и преподавател в Държавната музикална академия Владо Димов. Марина Георгиева се класира на 8-мо място, с което заслужи една от специалните награди на Парламентарното събрание на съюза Беларус и Русия.

Успешното представяне на Марина Георгиева е свързано и с името на нейната музикална ръководителка Доротея Бальовска, която е и директор на Международния конкурс „Речни ноти” в Тутракан.

По време на фестивала в Беларус бе създадена и нова международна фестивална организация /WAF/, с председател Александър Сидоренко – директор на фестивала „Славянски базар” във Витебск. Доротея Бальовска пък коментира, че Сидоренко е приел поканата да посети конкурса „Речни ноти”, който ще се състои от 20 до 22 август в Тутракан. Неговото посещение се свързва и с поканата към ръководството на „Речни ноти” за включване в новата международна организация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама