“Ваканция без риск” организира младежката организация на БЧК в Шумен

15:23, 17 юли 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден под надслов  „Ваканция без риск” организираха днес доброволците от младежката организация на Българския червен кръст за посетителите на един от откритите басейни в Шумен.  

Младежите от БЧК припомниха на своите  връстници, че една дългоочаквана ваканция  е пълна с много изненади, забавления и  емоции,  но и често води до  предизвикателства и рискови ситуации.

На море или на басейн, на планина или на други атрактивни места, водени от емоцията често децата и младежите не се замислят  за последиците и  рисковете, които волно или неволно могат да  им се случат.

Тийнейджърската възраст е период на експериментиране, като част от тях са употребата на психоактивни вещества и алкохол. Под тяхно въздействие се променя състоянието на човека и  мисленето му, което е предпоставка за рисково поведение, застрашаващо здравето и живота им, обясниха на младежите доброволците от БЧК.

На басейна в Шумен днес квалифициран воден спасител направи демонстрация по извличане на давещ се във водата. Доброволците от клуб К7 работещи по програма  “Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” припомниха на посетителите на басейна, че сексуално-рисковото поведение е предпоставка за заразяване с болести предавани по полов път. Раздадоха се много информационни материали и презервативи.

Младежите от БМЧК подготвиха различни състезателни игри на обособените 5 пункта край обществения басеин. Изненади имаше за всички.

Победителите и участниците във “Ваканция без риск” получиха много награди.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама