След критиките си Менда Стоянова се видя с военния министър

15:56, 17 юли 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Само ден, след като шефът на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова остро критикува военния министър Николай Ненчев, двамата се срещнаха на четири очи.

Министър Ненчев запозна Менда Стоянова с Програмата за структурни и функционални реформи през 2015 г. и периода до 2017 г., разработена в изпълнение на държавния бюджет на Република България за 2015 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

В съобщението се припомнят част от мерките за оптимизиране на разходите за тази година: редуциране с 382 щатни бройки на администрацията на министерството и структурите на пряко подчинение от 1 юли 2015 г., намаляване с 20% на числеността на персонала назначен по допълнително разписание на длъжностите и предоставяне на имоти и дейности, изпълнявани от министерството, в управление на общини и др.

Министърът на отбраната посочи, че намалението на разходите за персонал в министерството за 2015 г. е около 18 милиона лева, а през 2016-а – допълнително около 1,9 милиона лева, съобщават от пресцентъра.

Предварителните отчетни данни за първото полугодие сочат, че до края на 2015 г. финансовите параметри на програмата ще се преизпълнят, като намалението на разходите ще достигне около 28 милиона лева, заявил министърът.

„Предлаганият в програмата комплекс от мерки в Министерството на отбраната значително надвишава 10-те процента намаление на разходите за персонал на административните звена и структурите на пряко подчинение на министерството“, подчертава той.

Председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова благодари за възможността да се запознае по-подробно с действията и мерките, предприети в Министерството на отбраната, за оптимизиране на разходите в държавния бюджет. Тя изрази удовлетворение от представената информация и увери министър Ненчев в готовността да продължат добрия диалог, съобщават още от пресцентъра на МО.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама