С венци и цветя пловдивски социалисти почетоха Апостола на свободата

16:20, 17 юли 15 / Любопитно 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Левски е този светъл образ, чието силно въздействие остава непреходно, макар че ние- съвременните българи, които сме орисани с прехода, понякога забравяме заветите му", сподели доц. Кирчо Атанасов след официалното отбелязване 178 години от рождението на Апостола на свободата в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на БСП.

"Затова в този ден заставаме с наведени глави пред Дякона, за да почетем неговия изключителен национален и общочовешки патриотичен порив", допълни дългогодишният директор на Математическата гимназия.

За Милена Колева Левски е мярата за човешкото достойнство, за любовта към отечеството и готовността за саможертва в името на светлия идеал – свободата.

"Левски е боговдъхновеният глас от миналото ни, който остава актуален и трябва да разтърси настоящето ни". смята кандидатът за районен кмет на БСП. Зам.-председателят на Пловдивския общински съвет доц. Ангел Иванов напомни идеала на Апостола за чиста и свята република.

"Той е символът на борбата за национално обединение и вдъхновение за всички българи", посочи председателят на социалистите в район "Южен".

В знак на преклонение социалисти и симпатизанти положиха венци и цветя на паметника на най-свидният син на майка България в подножието на Хълма на освободителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама