70 нови площадки изграждат във варненския район "Приморски"

16:35, 17 юли 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Активна работа по възстановяване и изграждане на детски площадки върви на територията на район "Приморски“. Кампанията е част от мащабната програма на Община Варна, инициирана от кмета Иван Портних, за обновяване на над 230 игрални зони. Така Варна ще е първият град в страната, който поетапно не само ще  реши проблема със старите и опасни детски площадки, но и ще приложи и изпълни изискванията на Наредба 1 на Министерството на регионалното развитие, Министерството на вътрешните работи и Агенцията за закрила на детето.

През месец май в "Приморски" бяха готови първите 3 площадки - на ул. "Найден Геров” № 70, на ул. "Баучер”, до бл. 2, и в кв. "Чайка”, до бл. 62. Следващите 70 ще бъдат готови до края на август.

Игровите съоръжения, разположени в готовите детски площадки, са пригодени за две възрастови групи – от 1 до 3 и от 3 до 12 години. Те са изградени по проекти и отговарят на всички изисквания за безопасност.

Поставените люлки, пързалки, катерушки, беседки и пейките вече се радват на интерес от малки и големи. Различните модулни елементи способстват за творческото мислене на децата, а ударопоглъщащите настилки са щадящи за тях. Пъстроцветни огради очертават тези малки детски царства и ограничават навлизането в тях на бездомни и домашни любимци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама