Тестват фонтаните на централния площад във Варна (видео)

16:45, 17 юли 15 / Любопитно 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служители на фирмата, изграждаща големия фонтан на площад "Независимост“ във Варна, тестваха ефектното осветление на водното съоръжение, съобщиха от пресслужбата на Община Варна. 

"Всички LED тела работят в норма. Предстои изпълнителите да приберат в подземията над 30 км. елкабели, които управляват цялата система“, каза арх. Десислава Борисова, ръководител на проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на град Варна". Тя допълни, че през следващата седмица ще бъде направен и цялостен тест на фонтана – осветление, музикално оформление, водни помпи.

"Вече са монтирани озвучителните тела, които ще изпълняват мелодиите, както и ветромерът, който ще подава информация за силата на вятъра до управляващия блок. Въз основа на тези данни ще бъде регулирана и височината на водната струя“, каза още тя.

Междувременно беше изпробван и новият сух фонтан на площад "България“, а в началото на седмицата бяха проверени и всички пожарни хидранти по цялата пешеходна зона, които предстои да бъдат въведени в експлоатация.

Технологията на поставяне на клинкерните и мраморни павета изисква още 2 допълнителни фугирания през 3 месеца, за да бъдат вклинени в максимална степен отделните части.

Предстои поставяне и на новите вертикални цветарници, част от които вече бяха изнесени на обновената и отворена за посетители част от Пристанище Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама