Започнаха ремонти за още близо 5 млн. лева в парка на Добрич

16:54, 17 юли 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дейностите по допълнителните обекти от проекта за реконструкция на градския парк „Св. Георги“ в Добрич стартираха тази седмица. От 13 юли има протокол за откриване на строителна площадка, съобщи за Добрич Topnovini.bg кметът Детелина Николова. Тя допълни, че вече се работи и по улица „Генерал Колев“, където със собствени средства на Общината, като съфинансиране по проекта, се извършва подмяна на водопровод и рехабилитация на канализационно отклонение. След това, в рамките на проекта, ще се извърши рехабилитация на улица „Ген. Колев“ и подхода към ул. „Брацигово“.

Допълнителните обекти към проекта „Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на градски парк „Свети Георги“ са общо 10. Те се финансират с около 4,8 млн. лева по оперативна програма „Регионално развитие“. Те трябва да бъдат завършени до края на октомври, съобщи още кметът.

Ще се изгради и Арт площад, който ще е непосредствено  леденото езеро, граничещ с мостовото съоръжение, което бе засегнато при наводненията. Велотрасе за екстремно колоездене също е един от обектите, които ще се изградят. То ще бъде на съществуваща пътека, която ще се допълни със сложни елементи. При проектирането му ще се вземат предвид и предложенията на членове на организации на екстремни байкъри. Градина „Романтика” ще се намира над Серпентината. Ще бъдат изградени и няколко игрища в комплекс „Простор”, включително и многофункционално игрище за плажни спортове – футбол, волейбол и тенис. Ще бъдат ремонтирани всички алеи и алейното осветление, ще се обособят и велотрасета, както и буферен паркинг.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама