Започва ремонт на преливащите фонтани на „Тройката“

17:13, 17 юли 15 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дейности за допълнително отводняване на преливащите малки фонтани в долната част на "Тройката" започват в понеделник, 20 юли, съобщиха от Община Бургас. Ремонтът трябва да приключи до края на следващата седмица. За нуждите на строителния екип ще бъде оградена минимална част от площада.

Работата на тези фонтани е спряна, за да се направи ремонт на гърловините и помпите. Целта е водната струя да стане равномерна и водата да не изтича към пешеходната част на "Тройката".

Проблемът с изтичащата вода на площада датира още от времето, откакто той беше отворен за Никулден миналата година. Тогава се заговори, че шадраванът не е доизкусурен от изпълнителя на строителните работи – фирмата „Мидия“, заради заповед от Общината „Тройката“ да бъде непременно готова за празника на Бургас. Освен с фонтаните имаше и редица други неточности, които трябваше впоследствие да се коригират. Накриво поставените плочки бяха на няколко пъти пренареждани.

Самият кмет Димитър Николов също заяви, че не е доволен от строежа. Поради това и от там нататък той реши да не поставя точни дати за откриване на другите новостроящи се обекти в града. „Предпочитам да ги направят, както трябва. Защото никак не съм доволен от работата на изпълнителите“, каза той пред журналисти на Гергьовден.

Проблемът с фонтаните на „Тройката“ обаче не се оказа лесен за коригиране. Неколкократните опити за реконструкция досега завършиха без успех. При всяко пробно пускане на водата тя продължава се разлива по целия площад и да образува неприятни локви по него. Така се стигна и до решението за ремонт на гърловините и помпите. Дали поредната реконструкция ще доведе до желания добър край на строителните мъки – ще стане ясно след около седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама