„Декамерон“ в лапидариума на музея във Велико Търново ще изиграят артистите на МДТ „К. Кисимов“

17:21, 17 юли 15 / Култура 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С чаша вино ще посрещнат своята публика артистите от МДТ „Константин Кисимов“ в лапидариума на Регионалния исторически музей във Велико Търново. На 18 юли, събота, там ще бъде представен спектакълът „Декамерон“ от Джовани Бокачо.

Само 60 места са предвидени за специалния спектакъл в събота. За първи път трупата на МДТ излиза на сцената между автентични римски колони и статуии, за да представи един от най-емблематичните текстове в италианската литература. Книгата на Джовани Бокачо илиза във време когато Европа е в упадък, заради бушуващата чума.

На сцената това е пресъздадено чрез шест истории, всички те в различни жанрове. Творческият екип е заложил на атракцията, музиката, песните, танците, пантомимата, цирка, кабаретните номера.

„Декамерон” е притча за победата на живота от смъртта. През шест истории минават актьорите от драматичния състав на МДТ „К.Кисимов“ под режисурата на Димитър Шарков. Актуалността на „Декамерон“ в днешно време става повод това заглавие да е част от репертоара на великотърновския театър от 2011г. насам.

В „Декамерон” участва целият драматичен състав на търновския театър. В по няколко роли влизат Цанка Цанева, Стефка Златкова, Стефка Петрова, Милен Иванов, Иван Митев, Стефан Методиев, Паулина Гегова, Веселина Костадинова и Дончо Дончев.

Билети все още може да се намерят на касата на МДТ „К.Кисимов“. Спектакълът е на 18 юли / събота / от 20:00ч. в лапидариума на Регионален исторически музей Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама